Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Την παραίτηση της Γαλλίδας ΥΠΕΞ ζητά η αντιπολίτευση

Την παραίτηση της υπουργού Εξωτερικών της Γαλλίας Μισέλ Αλιό-Μαρί ζητά η αντιπολίτευση αφού παραδέχθηκε ότι χρησιμοποίησε επανειλημμένα ιδιωτικό αεροσκάφος Τυνήσιου επιχειρηματία για διακοπές στην Τυνησία, εν μέσω μάλιστα της λαϊκής εξέγερσης. Ωστόσο η Αριό-Μαρί απέκλεισε σήμερα το ενδεχόμενο να παραιτηθεί.

 "Η Αλιό-Μαρί αντιμετωπίζει όλο και μεγαλύτερο πρόβλημα κάθε μέρα και η παραίτησή της είναι αναπόφευκτη. Είναι ζήτημα ωρών", δήλωσε ο Ζαν-Μαρκ Ερό, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Σοσιαλιστών στη Γαλλική εθνοσυνέλευση, στο ραδιοφωνικό σταθμό RTL.
"Σας διαβεβαιώνω ότι αυτή η πολεμική δεν θα με απομακρύνει από την αποστολή μου, ούτε και οι σοσιαλιστικές επιθέσεις. Απαντώ στις ερωτήσεις, όχι στις προσβολές", δήλωσε η Μισέλ Αλιό-Μαρί στην εφημερίδα Le Parisien, όταν ρωτήθηκε για τα αιτήματα της Αριστεράς να παραιτηθεί.
Η Αλιό-Μαρί παραδέχθηκε το Σάββατο ότι χρησιμοποίησε το ιδιωτικό αεροσκάφος ενός Τυνήσιου επιχειρηματία αρκετές φορές στην διάρκεια των διακοπών της στη χώρα στα τέλη του Δεκεμβρίου και όχι μόνο μια φορά όπως είχε πει την περασμένη εβδομάδα.
Ο βουλευτής των Σοσιαλιστών Φρανσουά Ολάντ είπε ότι η υπόθεση έχει "ακυρώσει" τη γαλλική διπλωματία και κάλεσε τον πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί να την απαλλάξει από τα καθήκοντά της.
"Είτε προασπίζει και κρατά την Αλιό Μαρί και υφίσταται τις συνέπειες στις προεδρικές εκλογές του 2012 ή παίρνει αποφάσεις και κάνει επιλογές για το κυβερνητικό σχήμα", δήλωσε ο Ολάντ στον τηλεοπτικό σταθμό i-Tele.
Η Αλιό-Μαρί επέμεινε το Σάββατο ότι δεν έκανε τίποτε το μεμπτό και ότι πλήρωσε τα έξοδα των διακοπών της με την εξαίρεση των ξενοδοχείων όπου διέμεινε, που πλήρωσαν οι γονείς της και ο σύντροφός της, που τη συνόδευαν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου